FCL ve LCL Yük Taşıması Nedir? FCL ve LCL Yük Taşıması Farkları Nelerdir?

Total
0
Shares
Denizyolu Konteyner FCL ve LCL Yük Taşımacılığı

Ürünlerinizi konteyner yoluyla uzak veya yakın mesafelere göndermek istiyorsanız öncelikle FCL ve LCL yük tipi yükleme şekline karar vermeniz gerekir. Peki FCL ve LCL yük nedir? Birbirlerinden nasıl ayrılır?

LCL (Less Container Load) Nedir?

Denizyolu LCL Parsiyel Yükleme - Konteyner Taşımacılığı

Uluslararası ticarette kullanılan konteynerler standarttır. Yükünüzü 20’lik ve 40’lik olarak bilinen standart konteynerlere yükleyerek dilediğiniz yere gönderebilirsiniz. Ancak bazen göndereceğiniz yük bu standart konteynerlerin tamamını doldurmayabilir ve parsiyel yük olarak değerlendirilir. Bu gibi durumlarda LCL yükleme tercih etmeniz gerekir. LCL açılımı “Less Than Container Load” olup standart konteynerleri doldurmayacak yüklerinizin başka firmalardan gelen yüklerle tek bir konteynerde birleştirilmesidir. Bu işleme konsolidasyon da denir. Böylelikle yükünüzü uygun fiyatlara, konteyner gibi güvenli bir yöntemler dünyanın her yerine gönderebilirsiniz. Kısacası yükünüzün standart bir konteynerin tamamını kaplaması gerekmez. Anlaştığınız freight forwarder yükünüzü teslim alır ve kendi deposunda başka yüklerle birleştirerek gideceği yere gönderir. LCL yükleme ile FCL yüklemenin transit süreleri genellikle aynıdır.

LCL Nedir?” sorusunun yanıtını verdikten sonra bir de “FCL Nedir?” sorusunun yanıtına odaklanalım.

FCL (Full Container Load) Nedir?

Konteyner Taşımacılığı

FCL açılımı “Full Container Load” olup standart 20’lik veya 40’lık konteynerlerin tamamını dolduracak kadar yüke sahip olan göndericiler tarafından tercih edilir. FCL konteynerde yükün tamamı size aittir. FCL yükleme tipi büyük hacimli gönderilerinizde genellikle en uygun fiyatı sağlar. Yükünüz 20’lik konteynerin yatısından fazlasını kaplayacak kadarsa (6 paletlik yükünüz varsa) FCL sizin için çok daha iyi bir seçenektir. FCL taşımalarda konteynerin tamamını kiraladığınız için konteynerin tamamını kullanmanız maliyet anlamında sizin için en uygunu olur.

Denizyolu taşımalarında hem tam konteyner hem de parsiyel yük için tercih edebileceğinizi LCL seçeneği genellikle hava kargodan daha ucuzdur. LCL, FCL’i dolduramayacak kadar yükünüz varsa harika bir seçenektir. Hatta yükünüz LCL yükleme yapan bir konteynere giren son yük olursa, yükünüzün çok daha kısa sürede gideceği yere ulaşması daha kolay olur.

Navlun Fiyatları, Denizyolu Parsiyel ve Komple Konteyner, LCL - FCL, Demiryolu, Havayolu Taşımacılığı

Elbette en iyi seçeneği şirketinizin stratejilerini değerlendirerek karar verebilirsiniz. Komple konteyner gönderimi veya parsiyel yük hakkında bilgi almak ve fiyatları öğrenmek için Shipeedy‘e şimdi üye olun! Uzman kadromuz, yükünüz için en iyi taşıma türünü ve taşıma aracını seçmenizde size yardımcı olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shipeedy.com E-Bültene Kayıt Olun

Lojistik taşımacılığından ihracata, işletmenizi büyütmenize yardımcı olacak ipuçlarını yakından takip etmek için şimdi topluluğumuza katılın.

Bu İçerikler İlginizi Çekebilir
HS GTIP Kod Nedir? GTIP Kod Sorgulama, Gümrük Tarife Cetveli

GTIP Kodu Nedir? GTIP Kodu Nasıl Alınır?

GTIP kodu Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu’nun kısaltmasıdır. Uluslararası geçerliliği olan rakamlardan oluşmuş bir tarife sistemidir. Ticaretin gelişmesi ile sınırların şeffaflaşması her ürünün kimliklendirilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır. GTIP kodu, ticarete konu…
Daha Fazla

Konşimento Nedir? Konşimento Türleri Nelerdir?

Önceki yazılarımızda değindiğimiz “konşimento nedir?” sorusuna şimdi daha detaylıca bakalım. Sözlük anlamı taşınmak için gemiye teslim edilen mala karşılık verilen alındıdır. Konşimento, sözlük anlamıyla bir taşıyıcı tarafından bir göndericiye verilen…
Daha Fazla